Voorlichting 15 -  Modeopleidingen - (ass)fashion tailer, fashion designer, fashion product coördinator, fashion retailer.

Niveau 3 en 4 BOL

Mode: een wereld van glitter, glamour en beroemdheden. Het is ook een wereld waar jij iedere dag mee te maken hebt. Het dragen van mode bepaalt je stemming, uiterlijk en imago. Mode is een combinatie van kleding, schoenen, sieraden, cosmetica en lederwaren. Werken in de modebranche is ontwerpen maken, stylen, inkopen en verkopen. Het is het op de voet volgen van de trends en rages in de mode. De modebranche is een dynamische wereld.
Het werken in de confectiemode-branche kan op verschillende manieren: als ontwerper, commercieel (samenstellen collecties, vertegenwoordiger) en werken in een kledingwinkel.

Voorlichter: Deltion

 

Voorlichting 16. Creatieve opleidingen - het CIBAP

Niveau 3 en 4 BOL

Creatieve oplossingen zoeken, ontwerpen en maken. Dat leer je op het Cibap. Dit kan op veel verschillende gebieden; een website, film, app, creatieve business ideeën, meubels ontwerpen, plannen maken voor een nieuw interieur voor een huis, winkel of kantoor, etc. Het Cibap biedt opleidingen aan op niveau 3 en 4.

Op niveau 4:

-      Mediavormgever: grafisch ontwerp, webdesign, audiovisueel/animatie, gaming

-      Ruimtelijk vormgever: ontwerp en styling van events, winkels (on- en offline) en interieurs

-      Creatief vakman: producten ontwerpen van hout, leer en textiel

-      Specialist schilder: maken van decoratie- en restauratieschilderingen

-      International Creative Business Developer: tweetalige opleiding ruimtelijke èn digitale vormgeving, marketing en ICT.

Op niveau 3:

-      Signmaker: je ontwerpt auto- en lichtreclames, billboards en spandoeken

-      Mediamaker (DTP): je werkt mee aan brochures, websites, advertenties, displays en posters

-      Filmmaker (AV): je werkt mee aan producties waar met beeld en geluid wordt gewerkt.

Voorlichter: CIBAP Zwolle

 

Voorlichting 17. Grafische vormgeving (dtp, sign, mediavormgeving)

Niveau 2,3,4 BOL/BBL

Als mediavormgever ben jij het creatieve brein achter professioneel ontworpen websites, apps, flyers en complete huisstijlen. Layout, lettertypes, kleurgebruik en designprogramma’s: jij weet er straks alles van! Je ontwikkelt complete huisstijlen voor bedrijven en voorziet hen daarbij van advies.  Je bent creatief en je kunt goed overweg met computers. Je kunt ideeën omzetten in beeld en weet hoe je je plannen moet presenteren. Daarnaast heb je verstand van trends en volg je de nieuwsteontwikkelingen op het gebied van vormgeven op de voet.

Je kunt ook kiezen voor de richting Audiovisuele Productie (AV-productie). Je gaat dan aan de slag als fotograaf of cameraman/-vrouw. Je houdt je bezig met de camera, het shot, geluid en licht. Jij voert de regie en doet de eindmontage.

Voorlichter: Deltion

 

Voorlichting 18. Software developer / creative developer 

Niveau 4 BOL/BBL

Als software developer bouw je websites, apps, websiteapplicaties en databases. Je leert software te ontwerpen in alle programmeertalen. 

Als creative deverloper werk je naast het programmeren op een creatieve manier aan het maken van games, VR-omgevingen en 3D-visualisaties. 

Je gebruikt je oplossingsvermogen voor het bedenken, ontwikkelen en integreren van software.

Voorlichter: Deltion 

 

Voorlichting 19. ICT & Technologie (beheer, applicatie- en mediaontwikkelaar)

Niveau 2, 3, 4 BOL/BBL

Automatisering, computers en elektronica kunnen mensen, bedrijven en organisaties helpen beter te functioneren. Je kunt veel richtingen op, van het ontwerpen van netwerken tot het installeren ervan en van het adviseren en trainen van gebruikers tot het beheren van een ICT-omgeving. Maar ook het ontwikkelen van applicaties hoort hier bij.

Voorlichter: Deltion