Voorlichting 1. Dierverzorging, diermanagement (wildlife), paraveterinair dierenassistent. 

Niveau 2, 3 en 4 BOL

In deze voorlichting maak je kennis met de verschillende opleidingen dierverzorging en krijg je uitleg over het houden en verzorgen van dieren, het trimmen van dieren en het werken als medewerker van een wildpark.

 

Voorlichter: Aeres MBO Barneveld 

Voorlichting 2. Bos- & natuurbeheer, teelt & technologie, green design 

In deze voorlichting maak je kennis met de verschillende opleidingen; bos- & natuurbeheer, teelt & technologie en greendesign. 

Bos- & natuurbeheer Niveau 3 en 4 BOL/BBL

In het bos- & natuurbeheer ben je altijd bezig. En elke dag is anders. Van aanleg en onderhoud tot het plannen en begeleiden van werkzaamheden in het bos en op natuurterreinen: je komt het allemaal tegen. 

Teelt & Technologie Niveau 2 en 3 BOL/BBL, niveau 4 BOL

Werk je op een bedrijf in de tuinbouw-, boomkwekerij of foodsector? Dan ben je een echte vakman met liefde voor het product. Of het nu bomen, bloemen, planten, groenten of fruit zijn; jij zorgt voor een goed, duurzaam en gezond product. 

Green Design Niveau 2, 3 en 4 BOL/BBL

Bij de opleiding green design leer je om de meest waanzinnige ontwerpen te maken met bloemen en planten, waarbij je rekening houdt met duurzaamheid. Ook houdt je, je bezig met ondernemen & technologie. 

Voorlichter: Het Zonecollege Overijssel 

 

Voorlichting 3. Natuur, recreatie & buitensport

Natuur & recreatie Niveau 2, 3, 4 BOL

Als medewerker Natuur, water en recreatie organiseer en begeleid je sportieve outdoor-avonturen voor jong en oud. In het hoogseizoen ben je druk met activiteiten, in rustige tijden ben je bezig met het onderhoud van groen en buitenruimte. Je leert hoe je een perfecte gastheer/ gastvrouw voor anderen bent en hen met enthousiasme begeleidt bij outdoor-activiteiten. Je krijgt een brede groene basis waarbij je alles leert over onderhoud van groen en technische voorzieningen. Je leert activiteiten organiseren, zorgen dat alles goed en veilig verloopt en ook andere medewerkers coachen en aansturen. Je kunt extra certificaten behalen zoals EHBO, kliminstructeur en motorkettingzagen.

Instructeur buitensport Niveau 4 BOL

Buitensport is stoer, uitdagend en voor studenten die graag deelnemers een onvergetelijke ervaring willen geven. Jij wordt blij van Sport & Bewegen maar je kiest er bewust voor om dat buiten te doen. Buiten in de natuur zijn daar word jij enthousiast van. Omdat de natuur jouw kantoor is wil je, naast actief zijn, ook alles leren over natuurbehoud, duurzaamheid en het onderhoud van jouw werkterrein en materialen.

Geen uitdaging ga je uit de weg, de gebaande paden laat je het liefst links liggen en je bent zeker niet bang aangelegd. Op een mountainbike in de Ardennen downhillen, die 6c+ route zonder moeite beklimmen of een gave waterval bedwingen in een kajak, bring it on!!!

Herken je jezelf? Dan is de opleiding Allround coördinator-instructeur buitensport jou op het lijf geschreven.

Voorlichter: Aeres MBO Nijkerk

 

Voorlichting 4. Hovenier

Niveau 2 en 3 BBL, niveau 4 BOL

Als hovenier ben je bezig met de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen maar ook van parken, plantsoenen, sportparken en groenstroken. Soms werk je zelfstandig maar meestal werk je in een team. Je weet veel van planten en veilig gebruik van materiaal en machines. Als vakbekwaam hovenier (niv.3) adviseer je klanten en heb je vaak de verantwoordelijkheid voor een project. Als opzichter/ uitvoerder groene ruimte (niv. 4) ben je uitvoerend leidinggevende in een hoveniersbedrijf of je bent eigen baas. Tijdens de opleiding kun je je VCA (veiligheid) en een certificaat voor kettingzagen halen.

Voorlichter: Aeres MBO Nijkerk