Voorlichting 7. Retailspecialist, Retailmanager & ondernemer handel

Retailspecialist Niveau 3 BOL/BBL

Als retailspecialist zorg je ervoor dat je altijd klaar staat voor je klanten. Je begeleidt ze bij het (online) verkoopproces. Je begeleidt ze bij vragen en klachten en zorgt voor de juiste service. Ook ben je verantwoordelijk voor het bestellen en het verwerken van bestellingen en je zorgt ervoor dat het magazijn en de winkel/webshop op orde zijn. Je geeft ook leiding aan collega's.

 

Retailmanager Niveau 4 BOL/BBL

Als retailmanager heb je een grote verantwoordelijkheid. Je leert leiding te geven en de mensen in je organisatie te motiveren. Je hebt oog voor commercie, maar ook voor klantgerichtheid. Je hebt dus oog voor de omzet en winst van het bedrijf, maar ook voor het personeel en voor de klanten. Je bent verantwoordelijk voor de in- en verkoop, de voorraad, de inrichting van de winkel en het aansturen van personeel. 

 

Ondernemer handel Niveau 4 BOL/BBL

Droom je ervan om eigen baas te zijn? Zou jij een eigen bedrijf willen starten? Dan is de opleiding ondernemer handel wat voor jou. Je leert hoe je een ondernemersplan moet schrijven, hoe je omgaat met cijfers en hoe je leiding geeft binnen jouw bedrijf. Je leert jouw product op de beste manier aan te bieden en er daarbij voor te zorgen dat je klanten aan je bindt. Jij bent straks verantwoordelijk voor het beleid van jouw bedrijf. Je moet dus alle kanten van het bedrijf beheersen: de commerciële kant, de financiële kant en de organisatorische kant. 

Voorlichter: Landstede

 

Voorlichting 8. Internationale handel en groothandel / IBS 

Niveau 3, voornamelijk niveau 4 (BOL/BBL)

Als medewerker in de internationale handel werk je in een omgeving waar de nadruk ligt op het behalen van commerciële doelen, omzet en het werven van klanten. Deze opleiding is iets voor jou als je goed kunt communiceren en meerdere talen spreekt, waaronder Engels. Je bent klantgericht, hebt oog voor kwaliteit en ziet waar kansen in de markt liggen. Ook ben je commercieel, creatief en ondernemend. Na je opleiding kun je aan de slag in het midden- en kleinbedrijf (MKB) of in het grootbedrijf bij een commerciële, zakelijke dienstverlenende of producerende organisatie. Zie jij jezelf werken in een grote internationale organisatie? Kies dan voor de Engelstalige variant: International Business Studies.

Voorlichter: Deltion