Voorlichting 27. Apothekers-, Dokters- en Tandartsassistent – Opticien - Audicien

Assistentenopleidingen - Niveau 4 BOL/BBL

Apothekers-, dokters- en tandartsassistente: je bent je zowel administratief als medisch assisterend bezig bij een dokters- of tandartspraktijk, in een ziekenhuis of een apotheek. Je kunt de opleidingen zowel in de BOL- als in de BBL-variant volgen.

Opticien - Niveau 4 BOL/BBL

Je doet oogmetingen, slijpt brillenglazen en monteert monturen. Ook houdt je je bezig met de in - en verkopen van brillen. Je kunt de opleiding zowel in de BOL-als in de BBL-variant volgen. 

Audicien - Niveau 4 BBL 

Als audicien adviseer je klanten over hoortoestellen en gehoorbescherming. Je geeft advies, waarbij de klant centraal staat. En je hebt kennis over geluid en apparatuur.

Voorlichter: Deltion

 

Voorlichting 28. Verzorgende IG of verpleegkundige

Niveau 3,4 BOL

Als verzorgende verleen je zorg aan mensen thuis of in een instelling. De werkzaamheden zijn van huishoudelijke, verzorgende, en begeleidende aard.

Als verpleegkundige ben je verplegend en begeleidend werkzaam in verschillende situaties, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische instellingen en de thuissituatie.
Verpleegkundig werk vindt plaats in een ziekenhuis, de thuiszorg of in een verpleeghuis. Je bent lichamelijk en geestelijk verzorgend bezig en afhankelijk van het opleidingsniveau bevoegd tot enig medisch handelen.

Voorlichter: Menso Alting Zwolle