Voorlichting 26. Laboratoriumopleidingen

Niveau 4, BOL

Als chemisch analist (niveau 4) kun je werken op laboratoria bij chemische bedrijven. In de cosmetica- en metaalindustrie, bij keuringsdiensten of in de levensmiddelenindustrie. Ook in milieu laboratoria werken chemisch analisten. Verder is de opleiding zeer geschikt als vooropleiding voor bijvoorbeeld een forensische opleiding op het hbo. Naast theorievakken (o.a. scheikunde en microbiologie) is er veel tijd voor verschillende praktijkvakken. Als student krijg je een zeer brede chemische opleiding en is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt zeer snel kennis met de beroepspraktijk.

Als biomedisch analist (niveau 4) kun je werken op laboratoria in ziekenhuizen. Bij bloedbanken, huisartsenlaboratoria en bloedtransfusiediensten werken ook biomedische analisten. Zelfs de gezondheidsdienst voor dieren is een mogelijke werkgever voor een biomedisch analist. Verder is de opleiding zeer geschikt als vooropleiding voor bijvoorbeeld een biomedische of microbiologische opleiding op het hbo. Naast theorievakken (o.a. klinische chemie, hematologie en microbiologie) is er veel tijd voor verschillende praktijkvakken. Als student krijg je een brede medische opleiding en is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt zeer snel kennis met de beroepspraktijk.

Als allround laborant (niveau 4) kun je werken op laboratoria bij chemische bedrijven als chemisch of microbiologisch laborant. In een waterschapslaboratorium, een geneesmiddelen- of apothekerslaboratorium, bij keuringsdiensten of in de levensmiddelenindustrie. Ook in milieu laboratoria werken allround laboranten. Verder is de opleiding zeer geschikt als vooropleiding voor bijvoorbeeld een chemische of zelfs medische opleiding op niveau 4. Naast theorievakken (o.a. scheikunde en microbiologie) is er veel tijd voor verschillende praktijkvakken. Als student krijg je een zeer brede chemische opleiding en is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt zeer snel kennis met de beroepspraktijk.

 

Voorlichter: Aventus