Voorlichting 20. Motorvoertuigentechniek / automanagement

Niveau 2 en 3, BOL/BBL

Technisch specialist: je voert in een garagebedrijf geheel zelfstandig de meest voorkomende reparaties e.d. uit. De nadruk ligt op het analyseren en verhelpen van de elektrische-/elektronische en mechanische storingen. Hierbij wordt van je verwacht dat je probleemoplossend kunt werken. Tevens wordt er op dit niveau van je verwacht, dat je over voldoende mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en één moderne vreemde taal beschikt en dat je klantvriendelijk kunt handelen.

Werkplaatsmanager: je hebt zowel technische als managementvaardigheden nodig waarbij de vaardigheden op managementgebied steeds belangrijker worden. Denk daarbij o.a. aan het plannen van dagelijkse werkzaamheden, het aansturen van je naaste medewerkers, het omgaan met klanten, het ondersteunen op technisch gebied van je mensen in de werkplaats etc. Hierbij wordt van je verwacht dat je probleemoplossend kunt werken. Tevens wordt er op dit niveau van je verwacht, dat je over een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid beschikt in het Nederlands en daarnaast één moderne vreemde taal en dat je klantvriendelijk kunt handelen

Bedrijfsmanager mobiliteitsbranche: je verricht, afhankelijk van jouw functie, alle werkzaamheden op middenkaderniveau of daarboven. Het kan bijvoorbeeld gaan om receptiewerkzaamheden, werkplaatsmanagement, partsmanagement, after-salesmanagement, verkoopmanagement, dan wel totaal bedrijfsmanagement.

Voorlichter: Landstede

 

Voorlichting 21. Technicus elektronische installaties en mechatronica 

Om ervoor te zorgen dat je flexibel en breed inzetbaar bent, krijg je een brede technische opleiding aangeboden. Met al die kennis heb je een grotere kans op afwisselender werk. 

  • Technicus Mechatronica Systemen

      Niveau 4 BOL/BBL

Bij deze opleiding maak je kennis met verschillende technieken, zoals hydrauliek, pneumatiek, besturingstechniek, aandrijftechniek en frequentieregelaars. Natuurlijk mogen we de industriële robotica bij deze opleiding niet vergeten. Je leert o.a. met verschillende robots te werken bij dit keuzedeel! Na deze opleiding kun je werken bij elektrotechnische bedrijven en metaalbedrijven die gespecialiseerd zijn in industrie en apparatenbouw. 

  • Technicus Elektrotechnische Installaties woning & utiliteit Niveau 4 BOL/BBL

Bij deze opleiding maak je kennis met verschillende technieken, zoals buis-, kabelinstallaties maar ook PLC’s, brandmeldsystemen en frequentieregelaars. Na deze opleiding ga je meestal aan de slag bij een installatiebedrijf en werk je op locatie bij een opdrachtgever.

Voorlichter: Landstede 

 

Voorlichting 22. Proces techniek / smart processing

Niveau 3, 4 BOL/BBL

De opleiding smart processing leidt op voor een allround beroep in de procestechniek. Waarbij je binnen engineering vooral aan de buitenkant van machines en installaties bezig bent, ben je bij procestechniek vooral met de binnenkant van machines en installaties bezig.

Als operationeel technicus ben je bezig met het bedienen en bewaken van machine en delen van installaties. Daarnaast verricht je dagelijks onderhoud en help je bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden.

Als allround Operationeel technicus ben je bezig met het bedienen en bewaken van complexe installaties en verricht je zelfstandig onderhoudswerkzaamheden uit. Daarnaast ben je deelnemer van het verbeterteam om verbeteringen te bedenken en uit te voeren. Tenslotte ben je in staat om andere medewerkers te begeleiden en op te leiden in de werkzaamheden.

Hoe die baan er precies uitziet, hangt af van je werkomgeving. Er zijn kortom vele opties.

Voorlichter: Deltion

 

Voorlichting 23. Middenkaderfunctionaris Bouw & Infra 

Niveau 4 BOL/BBL

Jij bouwt aan het uiterlijk van ons land. Huizen, gebouwen kantoren in de Bouw. Wegen, aanleg van woonwijken, bruggen, havens, dijken, spoor en nog veel meer in de Infra. Jij ontwerpt, ( in Acad.), bereidt projecten voor, berekent de kosten en maakt de planning. Ben jij liever buiten? Dan kun jij in de Bouw en in de Infra als uitvoerder leiding geven op een project. Jij stuurt personeel aan en je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk.

Een sector met veel toekomstmogelijkheden.

Voorlichter: Deltion

 

Voorlichting 24. Machinist & uitvoerder grond/water/wegenbouw

Niveau 2,3,4 BOL/BBL

Als Machinist GWW (grond-, weg- en waterbouw) heb je de grootste en sterkste grondverzet- of wegenbouwmachines onder controle. Je hebt dus technisch inzicht nodig maar ook verantwoordelijkheidsgevoel. Samenwerken moet je ook goed kunnen. Je werkt veel buiten en samen met anderen! Van collega’s, uitvoerders en opdrachtgevers tot omwonenden en verkeersdeelnemers. Daarom leer je op school ook om goed samen te werken en te overleggen. Jouw beroep als machinist is afwisselend en spannend.

Na deze opleiding kun je verder leren om Uitvoerder te worden. Als uitvoerder is het jouw voornaamste taak om de dagelijkse leiding te geven aan medewerkers van projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Hiervoor maak je planningen en houd je de projectadministratie bij.

Bij het werken in de GWW-sector werk je voor aannemers, overheidsinstellingen, particulieren en particulier bedrijfsleven. Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit. De belangrijkste werkzaamheden zijn vooral in de wegenbouw, tunnelaanleg, dijken en andere mooie infrawerken. Je organiseert de dagelijkse werkzaamheden van collega’s en administreert de voortgang van het werk. Je rapporteert over de voortgang aan je leidinggevende.

Voorlichter: Soma College

Voorlichting 25. De Techniekacademie 

Niveau 2, 3, 4 BOL/BBL

Ha! Leuk dat je dit leest. Wij zijn De Techniek Academie en wij doen het graag nét even anders. Bij ons ga je 2 dagen naar school en werk je 3 dagen bij een leerbedrijf. Je kunt bij ons mbo bbl-2/3 leerwerktrajecten volgen in de richting van Verspaning, Constructiewerk, Mechatronica, Elektrotechniek en de Installatietechniek. Je leert het vak bij ons vooral door het te doen in de praktijk. Ben jij die handige, creatieve of juist hele precieze leerling? Dan is een leerwerktraject bij De Techniek Academie misschien wel iets voor jou. Kom naar de voorlichting en ontdek jouw mogelijkheden in de techniek!

Meer informatie vind je op www.detechniekacademie.nl

Voorlichter: De techniekacademie